enter-article התקנת מעלית נכים- כיצד עושים את זה נכון - מעליות
טכנאי מעליות » מאמרים וחדשות » התקנת מעלית נכים- כיצד עושים את זה נכון

התקנת מעלית נכים- כיצד עושים את זה נכון

התקנת מעלית לנכים היא הבטחה הן לקהל הנכים והן לקהל הלא נכים, אנחנו דואגים לנגישות שלכם ולא מגבילים אתכם

על פי חוק, כל בניין ציבורי או מקום הנותן שירותים לכלל הציבור מחוייבים בנגישות מלאה למוגבלים תנועתית, כולל חדר שירותים מותאם לכיסא גלגלים, וחשוב מכך, גישה מלאה לכיסא גלגלים.

במקרים רבים, הדרך היחידה למלא אחר הוראות החוק כלשונו היא התקנת מעליות לנכים.

למה מעליות לנכים?

התקנת מעליות לנכים לא רק פותרת בעיה חוקית. למעשה מדובר בפיתרון הומני ואסטטי לבעיית נגישות, פתרון שלרוב הרבה יותר יפה ונוח מפתרונות מקבילים.

התקנת מעליות לנכים משחררת את האדריכל או לחליפין משתמשי הנכס מן ההכרח להתקין רמפות שיכולות לתפוס מקום יקר ותפקודן מוטל בספק.

מבחינת הנכה, התקנת מעליות לנכים מגבירה את הניידות של כיסא הגלגלים בתוך המבנה, שכן מרבית הרמפות תלולות או מפותלות מידי מכדי לאפשר עליה נוחה באמת.

מעליות לנכים- סוגים

התקנת מעליות לנכים מתחילה מבחירת סוג המעלית המועדף. קיימים כמה פתרונות זמינים בשוק, אך הפתרון הנפוץ והמועדף על רוב המשתמשים הוא פלטפורמה מתקפלת ומופעלת הידראולית או חשמלית.

הפלטפורמה, ששטחה בדרך כלל 1.5-3 מטרים רבועים (מספיק כדי לאפשר תנוחה נוחה של כיסא גלגלים מכל סוג ועוד מלווה) ועשויה בדרך כלל מתכת. הפלטפורמה תלויה בדרך כלל במתלה הידראולי, מה שמאפשר פתיחה או סגירה של הפלטפורמה (חוסך מקום).

ההנעה של המעלית היא על גבי מסילה יחידה המותקנת במקביל למעקה מאחד הצדדים. ההנעה היא על ידי מנוע חשמלי פשוט (כיוון שמהירות אינה פרמטר חשוב במקרה זה, ההספק של המנוע נמוך ואינו דורש בדרך כלל הרחבה של רשת החשמל).

סך הכל ההפעלה של המעלית פשוטה מאוד ויכולה להעשות על ידי הנכה בעצמו ללא סיוע נוסף. כאשר המעלית אינה בשימוש היא מקופלת, ולפיכך לא תופסת מקום משמעותי.

הכנה להתקנת מעלית עבור נכים

כאמור התקנת מעליות לנכים אינה דורשת בדרך כלל כל עבודות תשתיות מיוחדות. הדרישה היחידה למעשה (מלבד אספקת חשמל קרובה) לצורך התקנת מעליות לנכים היא קיר חזק באחד מן הצדדים של המעקה.

הקיר צריך לשאת על פי תקן כ500 ק"ג למטר. מלבד קירות גבס או מעקות פלדה חלשים, רוב הקירות יעמדו בתקן זה.

עלויות התקנה

מחיר המעלית עצמה נע בין 5000 ל20 אלף ש"ח. מחיר זה למעשה מכסה את רוב העליות, שכן התקנת מעליות לנכים (בהנחה שדרישות הקדם שהזכרנו קיימות) תעלה בין 500 ל1200 שקלים, ובמקרים מסויימים תהה כלולה במחיר המעלית עצמה.

לאחר התקנת מעליות לנכים בדרך כלל אין צורך בטיפול או תחזוקה מיוחדים מלבד אחזקת מעליות פעם בחצי שנה על מנת לשמור על תקינותה.

מומלץ לקרוא לטכנאי מעליות כל כמה שנים (כתלות בתדירות השימוש במעלית הספציפית) לתחזוקה שוטפת כמו שימון חלקים נעים, בדיקת ציוד אלקטרוני וכדומה.

כמו כן מומלץ מאוד כי המפעיל יהיה מודע לאופן השימוש התקין ותקנות הבטיחות המתאימות.


עוד באותו נושא

כללי בטיחות של מעליות

כללי בטיחות של מעליות

אומנם כמות התאונות שמתרחשות במעליות ברחבי הארץ, נמוכות מאלו שמתרחשות בכביש ובכל זאת, אפשר להוריד את הכמות לאפס, למה שלא נעזור להגיע אליו? נתונים...

התקנת מעליות - כמה זה עולה לנו

התקנת מעליות - כמה זה עולה לנו

באחרונה נחקק חוק המקל על השמשה של מעלית בבניין משותף כמעלית שבת. בתחום מעריכים כי שינוי החקיקה יוביל לעלייה משמעותית בהיקף התקנת המעליות...

מעלית חיצונית - להתקין מעלית בלי לשנות דבר (כולל מחירים וסוגים)

מעלית חיצונית - להתקין מעלית בלי לשנות דבר (כולל מחירים וסוגים)

הוספת מעלית חיצונית אומנם עדיין לא תופסת פלח נרחב בעוגה של חברות מעליות, אך אולי פרויקטים של תמ"א 38 יביאו לקפיצה המיוחלת למרות הגידול המשמעותי...

התקנת מעלית שבת - כיצד מכשירים מעלית

התקנת מעלית שבת - כיצד מכשירים מעלית

בניית מעלית שבת באה להקל על המגזר הדתי והחרדי, ומעבר לטכנולוגיה ההלכתית, יש כאן את כל הרעיון של כור ההיתוך היהודי אחרי מספר ויכוחים בין בעלי...

עליות וירידות – כמה דברים שכדאי לדעת על מעליות

עליות וירידות – כמה דברים שכדאי לדעת על מעליות

לכל דבר בחיינו יש עלויות - כאלו שאנחנו מודעים להם וכאלו שלא. בבניין משותף, בבית פרטי או אפילו במקום העבודה - ההוצאה על המעלית יכולה להיות משמעותית....

string(31) "categoryהתקנת מעליות"